keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Lähipäivien sää: mitalisadetta!



Huomenna se alkaa. Edessä on reilun kahden viikon tuskien taival. Kaksi viikkoa, jolloin en haluaisi tehdä mitään muutan kuin urheilla ja seurata urheilulähetyksiä telkkarista. Mutta kun vain jostain syystä on pakko elää sitä normaalia elämää kanssa. On vähän ylioppilaskirjoitusta ja.. No ei oikeastaan muuta, mutta siinä on jo liikaa ylimääräistä puuhaa. Ja kun niihin pitäisi vielä lukea.. Tai, oikeastaan. Ehtiihän niihin lukea myös kisojen jälkeenkin, nyt pitää keskittyä olennaiseen, ja pyhittää seuraavat viikot TV-katselulle. Pitää laittaa asioita tärkeysjärjestykseen! Ensin urheilu, sitten vasta koulu! Hyvä, tärkeä, sääntö muistettavaksi.

No, nyt jätetään turha jupattelu sikseen ja siirrytään itse asiaan. Eli, Suomen olympiakomitea ei jostain syystä halunnut laittaa virallista mitalitavoitetta Sotchin Olympiakisoihin. Tätä minä en ymmärrä. Sitä on perusteltu sillä että halutaan välttää turhia paineita, ja että virallista tavoitetta ei tarvita. Mutta kyllä tarvitaan! Tavoitteiden asettelu kuuluu urheiluun, ja jokainen määrätietoinen, voittoa tavoittelevalla järjestöllä on pakko olla tavoitteita, niin myös olympiakomitealla. Mutta ei hätää. Minä tulen nyt tässä tekstissä korjaamaan komitean suuren virheen. Minä otan vastuuta, ja kerron teille, tässä ja nyt, suomen joukkueen virallista mitalitavoitetta. Suomen virallinen tavoite on 12 mitalia!

12 mitalia on realismia, ja Suomella on mahdollisuuksia jopa paljon suurempaan määrään jos kaikki menee putkeen. Nyt tulen esittelemään teille kuka niitä mitaleita ottaa ja mistä lajeista niitä tulee. Tätä ei välttämättä ole pakko pitää pelkästään tavoitteena, koska se on myös ennustus. Olen sata varma että veikkaukseni tulee pitämään paikkansa! (toivottavasti en luvannut liikaa…)


Ampumahiihto, 2 mitalia

Ampumahiihto on se laji missä veikkaukseni voi mennä pahasti pieleen. Mahdollisuuksia on jopa neljään mitaliin, mutta olen hieman varovainen enkä usko jättipottiin. Mutta siis Kaisa Mäkäräinen tulee ottamaan ainakin yhden mitalin (luultavasti kultaisen). Mahdollisuuksia on jopa kahteen tai kolmeen mitaliin Mäkäräisellä. Suomella on myös mahdollisuuksia, toki aika pienet, mitaleille sekaviestissä. Mäkäräisen ja Mari Laukkasen hiihtovauhti on hyvää ja Jarkko Kauppisen ammunta on todella hyvää. Joukkueen viimeinen lenkki, Ahti Toivanen, ei ole mitenkään erityisen kova, mutta uskon että hän pystyy venymään tärkeällä hetkellä. Uskon siis että paljon kritiikkiä saanut joukkue tulee yllättämään, ja tulee taistelemaan mitaleista.


Freestyle, 2 mitali

Nyt on pikkasen nolo tilanne. Vaikka yleensä väitän että tiedän jotain urheilusta, niin nyt minun on pakko myöntää että freestylestä en tiedä melkein mitään. Uskon kuitenkin kahteen mitaliin. Yksi mitali tullaan sijoittamaan Jouni Pellisen kaulaan. Minä uskon että Jouni on se joka venyy, ja ottaa mitalin, vaikkakin ei ole vielä tullut voittoja maailmancupista. Toinen mitali tulee sitten jostain muusta lajista. Olen vaan kuullut että Suomella on kova joukkue, ja uskon että joku Suomen suksitaitureista tulee saamaan mitalia. Elikkä kaksi mitalia Freestylestä!


Lumilautailu, 3 mitalia

Valitettavasti olen yhtä pihalla lumilautailun suhteen kuin olin freestylen suhteen. Mutta sen verran tiedän että lumilautailu lajit ovat yksi Suomen joukkueen potentiaalisimmista lajeista ottaa suurempi määrä mitaleita. Itse uskon kolmeen. Plussana on se että niitä mitaleita voi tulla niin Lumilautakrossista kuin lumikourussa tai slopestylesta. Elikkä monta mahdollisuutta hankkia oikeus osallistua palkintojenjakotilaisuuteen. Miinuspuolella voidaan todeta että Suomalaisilla on ollut paljon epäonnea, ja vaikeuksia pienien loukkaantumisten kanssa. Silti jaksan uskoa mitaleihin, lumilautailussa kaikki on mahdollista, jopa Suomalainen mitalisade!


Maastohiihto, 2 mitalia

Maastohiihdossa tullaan palaamaan kultakantaan. Naisten parisprintti on varma mitali-laji, ja uskon kovasti kultaan. Toki, Marit Björgen on huippukunnossa, ja tulee luultavasti osallistumaan parisprinttiin. Mutta vaikka nyt Björgen tekisi voittamisesta mahdottoman niin voidaan kuitenkin odottaa varmaa mitalia parisprintistä. Toinen mitali tulee naisten viestistä. Suomella on niin vahva joukkue että kaikki muu kuin mitali olisi valtava yllätys, ja pettymys. En keksi mitään mitä estäisi suomen ottamasta mitalia kunhan kaikki likat pysyisivät terveenä! Valitettavasti en usko Martti Jylhän mitaliin, pelkään pahoin että rata on liian pitkä, ja kova. Lopuksi maastohiihdosta. Emme saa unohtaa Matti Heikkistä, vähän sairaana oleva Heikkinen voi yhtäkkiä voittaa olympiakultaa 15km perinteisellä! En kuitenkaan laske häntä tavoitelukuun, koska hän voi yhtä hyvin olla sadan parhaan ulkopuolella lopputuloksissa. Mutta emme saa unohtaa Mattia, emme koskaan!


Pikaluistelu, 1 mitali

Pikaluistelussa meillä on mukana kaksi maailmanluokan, todella kovaa urheilijaa. Uskon kovasti siihen että joko Mika Poutala tai Pekka Koskela onnistuu tärkeällä hetkellä ja ottaa mitalin. Pikaluistelu on kuitenkin niin pienestä kiinni että en usko kahteen mitaliin, vaikkakin toivoisin kahta mitalia. Lajissa ratkaisee sadasosat, Suomella tulee olemaan sadasosat puolellaan!


Jääkiekko, 2 mitalia

Miesten puolella näyttää todella pahalta. Saku Koivu kieltäytyi tulemasta, Mikko Koivu ei luultavasti tule, ja muutenkin on ollut vähän ongelmia loukkaantumisien kanssa. Siksi juuri uskon mitaliin, jopa kultaan. Kaikki on pedattu huikealle tarinalle. Me tullaamme näkemään kaikkien aikojen parasta kiekkoa Suomen joukkueelta. Leijonat lähtevät altavastaajina kisoihin, ja tulevat kullan (ainakin mitalin) kanssa kotiin. Tässä tarinassa tulee olemaan elokuvan ainekset.

Naisten puolella ei tule kultaa. Mutta mitali tulee varmasti. Ja jos Noora Räty pelaa hyvin oikeassa ottelussa niin on jopa mahdollisuuksia hopeamitaliin. En kuitenkaan usko että Suomi pystyisi ottamaan kultaa. Canadan voittaminen olympiafinaalissa on utopiaa, vaikkakin haluaisin uskoa siihen.


Elikkä siinä oli lista Suomen tulevasta mitalisaldosta. Ja kuten mainitsin tekstin alussa, Suomi tulee saavuttamaan 12 mitalia! Enemmänkin mitaleita voi tulla. Mäkihypystä odotan yllätystä, ja freestylen ja lumilautailun sekä pikaluistelun puolelta voi tulla veikattuani enemmän mitaleita. Mutta luulen että yli 15 mitalia olisi täyttä utopiaa, vaikkakin sen luvun ylittäminen sopisi vallan mainiosti, ainakin minulle.

Edessä on kaksi viikkoa huippuluokan urheiluviihdettä. Toivottavasti YLE:llä on porilaisten marssi valmiina, koska luulen että sitä tullaan soittamaan, enemmän kuin kerran. Nauttikaa kisoista! Minä ainakin tulen nauttimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti